ARK-Therapeutics Z-Vibe ja lisäosat

Kuten Grabberit, Z-vibe ja Oral Motor Probe stimulaatiotikku ovat puheterapeutti Debbie Lowskyn ja hänen miehen suunnittelemia ja käyttämiä harjoitusapuvälineitä. He kehittivät ensin stimulaatiotikun, jota Debbie käytti aktiivisesti terapiassa. Eräänä päivänä Debbien yrittäessä antaa nopeilla tikkukosketuksilla vielä enemmän sensorista aistimusta kielelle, hänen miehensä totesi, eikö olisi hyvä, jos tuo tikku värisisi. Ja näin syntyi Ark´s Z-Vibe, joka värisee juuri sopivasti.

Kaikki tuotteet sisältävät alv. 24 %.

Ark´s oral motor probe - stimulaatiotikku

13 €

Useimmat meistä oppii katsomalla tai kuulemalla mutta osa oppii parhaiten tuntemalla. Stimulaatiotikkua voi käyttää esimerkiksi ohjaamaan kieltä tunnon avulla oikeaan paikkaan suussa. Terapeutti tai ohjauksen saanut henkilö voi tikun avulla antaa taktiilisiä vihjeitä suun sisälle opettaakseen kielen kärjen kohottamista, kielen sivuttaisliikkeitä, huulten sulkua, rotatoivaa pureskelua ja paljon muuta.

Stimulaatiotikku on kestä (stimulaatiopää ei irtoa), kevyt ja  pestävissä astianpesukoneessa. Voidaan käyttää kaiken ikäisten asiakkaiden kanssa.

Katso väritiedot tarkemmista tiedoista.

Katso tarkat tiedot

Ark´s Probe sininen stimulaatiotikku: Tikun yhdellä puolella on nystyjä, toisella raitoja ja laidat ovat sileitä. Tikuilla voi näin ollen antaa erilaisia taktiilisia tuntemuksia. Voidaan käyttää ikenien, poskien, huulten ja kielen stimuloinnissa.

Ark´s Pro Mini vihreä stimulaatiotikku: Samanlainen kuin sinipäinen tikku mutta sopii pienempään suuhun. Raidoituksen ansioista tikulla pysyy esim. hedelmäsoseet.

Ark´s Pro Preefer keltainen tikku: pyöreä pää mahdollistaa rullauksen huulten ja poskien sisäpinnalla sekä kielen päällä. Tikulla voi esim. hellästi venyttää poskea hieman ulospäin ja pyytää asakasta imemään poskea takaisin paikoilleen.

Z-Vibe

51 €

Z-vibe vibra on muuten samanlainen kuin stimulaatiotikku mutta sen saa värähtelemään. Kun lihakset tarvitsevat enemmän sensorista stimulaatiota, väännä vibra päälle. Voidaan käyttää esimerkiksi herättelemään suuta, lisäämään oraalista tietoisuutta tai vähentämään suun sisäistä hypersensitiivisyyttä. Huomaa, että vibraatio ei sovi kaikille asiakkaille ja vibraatiota ei välttämättä tarvita syömisen tai artikuloinnin oppimisessa. Alempaa sivulta löydät erilaisia stimulaatiopäitä. Myynnissä myös erinomainen ideaopas ” Tips and Techniques for the Z-vibe”.

Ark´s oro-Navigator

10,90 €

ARK’s oro-Navigator™ on tuote, joka on suunniteltu edistämään kielen lateraaliliikettä. Käytä navigaattoria edistämään henkilön tietoisuutta kielen liikkeistä (sivusuuntiin, ylös ja alas). Huomaa, että navigaattori on aika iso, eikä näin ollen ole kovin kätevä pienen lapsen suussa. Suositusikä 3 vuotiaasta ylöspäin riippuen suun koosta.

Huomaa, että tämä on terapiaväline ja sitä tulisi aina käyttää aikuisen valvonnassa.

Navigaattorin voi tiskata astianpesukoneessa. Ei sisällä lyijyä, ftalaatteja, PVC:tä, BPA:ta tai lateksia.

Z-Vibe patteri

5 €

Patteri Z-Vibeen

Z-Vibe varaosat

26 €

Sisältää patterin, koneosan, jousia ja päätyosan, eli kaiken mitä tarvitset, jotta vibra toimii.

Z-Vibe varaosat (koneosa)

10 €

Sisältää vain Z-Vibe koneosan.

Z-Vibe varaosat (jouset)

6 €

Sisältää vain Z-Vibe jouset (2 kpl).

Z-Vibe varaosat (päätyosa)

5 €

Sisältää vain Z-Vibe päätyosan.

Ark Z-Vibe stimulaatiokärjet

Soft Preefer kärki

7,95 €

Preefer kärki mahdollistaa rullauksen huulten ja poskien sisäpinnalla sekä kielen päällä. Lisätäksesi sensorista ärsykettä, laita Z-Vibe tärinä käyntiin.

Fine Tip kärki

7,95 €

Haluatko osua tiettyyn pisteeseen suussa? Tällä kärjellä se on mahdollista. Kätevä myös kielen laitojen stimuloinnissa.

Mini Tip kärki

7,95 €

Sopii pieneen suuhun.

Bite and chew tip

7,95 €

Uutuus: Nyt myös sileäpintaisena.

Bite ´n Chew tipillä pääset takahampaisiin asti tai antamaan sensorista ärsykettä poskien sisäpinnalle sekä leveästi kasvoille.

Kaksi versiota: keltainen Chew tip on muhkurainen ja sininen on sileäpintainen.

Popette tip

10,40 €

Siniseen kärkeen saa laitettua tikkarin tai superlontikun kiinni, vibra tuntuu hennosti tikkarissa tai tikussa.

Ark´s Purentatuubikärjet

12,90 €

Kolme erilaista täytettävää purutuubia. Täytä tuubit esim. hedelmäsoseella ja harjoittele pureskelua sosemaisella koostumuksella. Violetti tuubi on pehmein, viininpunainen on pehmeämpi kuin sininen. Pakkaus sisältää myös puhdistusharjan ja tikut, joiden avulla tuubi on helpompi puhdistaa. Kärjet myydään erikseen.

Ark´s lusikka

9,40 €

Antaa sensorista ärsykettä huulille syötettäessä. Liitettäessä Z-Vibeen, lusikkaan saa lisättyä tärinän, mikä voi auttaa hahmottamaan ja aistimaan lusikkaa paremmin. Lusikasta on hempompi saada huulilla otettua sosetta, koska kuppiosa on matala. Lusikkaa saatavissa myös sileänä.

Ark´s tongue tip -kieliskrapa

14,90 €

Voit pyytää asiakasta laittamaan kielen kärjen aukkoon ja ohjata siten kieltä sivulle, ylös tai alas. Voit myös harjata kielestä pois katteen, ruokajämät tms. mitä sairaalaolosuhteissa vanhusten kielen päällä usein näkee olevan.

Ark´s hiirikärki

15,90 €

Ihanat hiirulaiset ovat lasten terapiassa suosittuja. Anna lapsen tutkia kaikkia hiiren koloja, käytä hiiren korvaa lusikkana, harjoittele pureskelua tai leuan vakautta takana olevalla purupinnalla.

Ark´s kissakärki

15,90 €

Kissaakin voi pureskella ja sillä voi myös harjoittaa huulten yhteenviemistä painamalla korvilla ensin ylähuulta alaspäin, kunnes huulet koskettavat toisiaan. Työnnä sitten alahuulen alta alahuulta ylöspäin.

Ark´s koirakärki

Ark´s Brick Stick

12,50 €

ARK: n Brick stick kärki on uusi Z-Vibe®-lisävaruste! Se on suorakaiteen muotoinen. Etupuolella on suuria nystyröitä, kun taas taustalla on pienempiä nystyröitä. Brick stick on suurempi kuin Probe tai Bite-n-Chew kärki, mutta silti se on riittävän ohut takahampaisiin vietäväksi. Saatavilla kahdessa värikoodatussa kovuusasteessa:

Medium Firm (turkoosi) – suositellaan kohtuullisen voimakkaaseen pureskeluun

Erittäin kiinteä (sininen) – tämä taso on vahvin ja kovin, suositellaan henkilöille, joilla on voimakkaan pureskelun tarvetta.

Huomaa: Z-Vibe® ja kaikki Z-Vibe®-lisävarusteet, ovat terapeuttisia työkaluja, ei leluja. Suoraa valvontaa tarvitaan aina. Brick stickistä voi jyystävällä pureskelulla saada nystyröitä irti.