ARK-Therapeutics Z-Vibe ja lisäosat

Kuten Grabberit, Z-vibe ja Oral Motor Probe stimulaatiotikku ovat puheterapeutti Debbie Lowskyn ja hänen miehen suunnittelemia ja käyttämiä harjoitusapuvälineitä. He kehittivät ensin stimulaatiotikun, jota Debbie käytti aktiivisesti terapiassa. Eräänä päivänä Debbien yrittäessä antaa nopeilla tikkukosketuksilla vielä enemmän sensorista aistimusta kielelle, hänen miehensä totesi, eikö olisi hyvä, jos tuo tikku värisisi. Ja näin syntyi Ark´s Z-Vibe, joka värisee juuri sopivasti.

Kaikki tuotteet sisältävät alv. 24 %.

Kysymyksiä? Katso alla olevasta linkistä vastauksia tavallisimpiin kysymyksiin, joihin valmistaja on vastannut englanniksi.

FAQs Z-Vibe

Ark´s oral motor probe - stimulaatiotikku

12,90 €

Useimmat meistä oppii katsomalla tai kuulemalla mutta osa oppii parhaiten tuntemalla. Stimulaatiotikkua voi käyttää esimerkiksi ohjaamaan kieltä tunnon avulla oikeaan paikkaan suussa. Terapeutti tai ohjauksen saanut henkilö voi tikun avulla antaa taktiilisiä vihjeitä suun sisälle opettaakseen kielen kärjen kohottamista, kielen sivuttaisliikkeitä, huulten sulkua, rotatoivaa pureskelua ja paljon muuta.

Stimulaatiotikku on kestä (stimulaatiopää ei irtoa), kevyt ja  pestävissä astianpesukoneessa. Voidaan käyttää kaiken ikäisten asiakkaiden kanssa.

Katso väritiedot tarkemmista tiedoista.

Katso tarkat tiedot

Ark´s Probe sininen stimulaatiotikku: Tikun yhdellä puolella on nystyjä, toisella raitoja ja laidat ovat sileitä. Tikuilla voi näin ollen antaa erilaisia taktiilisia tuntemuksia. Voidaan käyttää ikenien, poskien, huulten ja kielen stimuloinnissa.

Ark´s Pro Mini vihreä stimulaatiotikku: Samanlainen kuin sinipäinen tikku mutta sopii pienempään suuhun. Raidoituksen ansioista tikulla pysyy esim. hedelmäsoseet.

Ark´s Pro Preefer keltainen tikku: pyöreä pää mahdollistaa rullauksen huulten ja poskien sisäpinnalla sekä kielen päällä. Tikulla voi esim. hellästi venyttää poskea hieman ulospäin ja pyytää asakasta imemään poskea takaisin paikoilleen.

Z-Vibe

54 €

Z-vibe vibra on muuten samanlainen kuin stimulaatiotikku mutta sen saa värähtelemään. Kun lihakset tarvitsevat enemmän sensorista stimulaatiota, väännä vibra päälle. Voidaan käyttää esimerkiksi herättelemään suuta, lisäämään oraalista tietoisuutta tai vähentämään suun sisäistä hypersensitiivisyyttä. Huomaa, että vibraatio ei sovi kaikille asiakkaille ja vibraatiota ei välttämättä tarvita syömisen tai artikuloinnin oppimisessa. Alempaa sivulta löydät erilaisia stimulaatiopäitä. Myynnissä myös erinomainen ideaopas ” Tips and Techniques for the Z-vibe”.

Z-Vibe Grabber

56 €

Tämä on Z-vibe ja samalla Grabber. Grabber kädensijasta on helppo pitää kiinni tai tarvittaessa sitä voi purra. Z-Vibe Grabber tulee keltaisen, muhkuraisen kärjen kanssa, joka antaa enemmän sensorista ärsykettä sitä tarvitsevalle.

Tips & Techniques for the Z-vibe kirja

29 €

Z-Vibe patteri

4,9 €

Patteri Z-Vibeen ja Z-Vibe Grabberiin

Z-Vibe varaosat

26,90 €

Sisältää patterin, koneosan, jousia ja päätyosan, eli kaiken mitä tarvitset, jotta vibra toimii.

Ark Z-Vibe stimulaatiokärjet

Preefer kärki

9,90 €

Preefer kärki mahdollistaa rullauksen huulten ja poskien sisäpinnalla sekä kielen päällä. Lisätäksesi sensorista ärsykettä, laita Z-Vibe tärinä käyntiin. Preefer kärkeä löytyy vain keltaisena.

Fine Tip kärki

9,90 €

Haluatko osua tiettyyn pisteeseen suussa? Tällä kärjellä se on mahdollista. Kätevä myös kielen laitojen stimuloinnissa.

Mini ja Probe Tip kärki

9,90 €

Mini-tip sopii pieneen suuhun ja viininpunainen Probe-tip vähän isompaan suuhun.

Bite and chew tip

9,90 €

Bite ´n Chew tipillä pääset takahampaisiin asti tai antamaan sensorista ärsykettä poskien sisäpinnalle sekä leveästi kasvoille.

Kaksi versiota pidemmästä Bite ´n chew tipistä: keltainen Chew tip on muhkurainen ja sininen on sileäpintainen.

Uutuus: Nyt myös lyhyempänä vihreänä.

Ark´s Purentatuubikärjet

13,90 €

Kaksi erilaista täytettävää purutuubia. Täytä tuubit esim. hedelmäsoseella ja harjoittele pureskelua sosemaisella koostumuksella. Violetti tuubi on pehmeämpi kuin sininen. Kärjet myydään erikseen.

Ark´s z-vibeen liitettävä lusikka

9,90 €

Antaa sensorista ärsykettä huulille syötettäessä. Liitettäessä Z-Vibeen, lusikkaan saa lisättyä tärinän, mikä voi auttaa hahmottamaan ja aistimaan lusikkaa paremmin. Lusikasta on hempompi saada huulilla otettua sosetta, koska kuppiosa on matala. Lusikkaa saatavissa myös sileänä, tai nystyllisenä hieman isompana.

Uutuus! Lusikkakärkeä saa nyt myös täysin suoralla kuppiosalla (Flat spoon).

Ark´s tongue tip -kieliskrapa

9,90 €

Voit pyytää asiakasta laittamaan kielen kärjen aukkoon ja ohjata siten kieltä sivulle, ylös tai alas. Voit myös harjata kielestä pois katteen, ruokajämät tms. mitä sairaalaolosuhteissa vanhusten kielen päällä usein näkee olevan.

Ark´s hammasharjapää

9,90 €

Pehmeät pienet harjakset yhdistettynä vibraatioon voivat auttaa asiakasta totuttelemaan hampaiden harjaukseen.

Ark´s hiirikärki

16,90 €

Ihanat hiirulaiset ovat lasten terapiassa suosittuja. Anna lapsen tutkia kaikkia hiiren koloja, käytä hiiren korvaa lusikkana, harjoittele pureskelua tai leuan vakautta takana olevalla purupinnalla. Arksilta löytyy myös kissa ja koira kärki. Niitä voi myös tilata merkitsemällä toive lisätietoihin tilauslomakkeella.

Kissakärki

16,90 €

Kissalla on pienenmpiä koloja, joita voi tutkia kielellä. Kissan taustapuolella on sopivasti huulten väliin menevä kieleke, jolla voi antaa tuntoaistimusta huulille esim. m-äänteeseen.

Ark´s Roller Kärki

34,90 €

Tässä kärjessä on ruostumattomasta teräksestä tehty pallo, joka tuntuu viileältä, kun sillä koskettaa esimerkiksi kasvoja tai rystysiä. Kärkeä voi rullata vibraation kanssa triggerpisteiden, hermojen tai jänteiden yli. HUOM! Tätä kärkeä ei saa laittaa suuhun!!

Nappikärki

11,90 €

Nyt nappiharjoituksia voi tehdä myös z-vibeen liitettävällä kärjellä. Pakkauksessa on kaksi erikokoista nappikärkeä. Isommissa turkooseissa halkaisijat ovat 1,7cm ja 2cm. Pienemmissä keltaisissa halkaisijat ovat 1,5cm ja 1,2cm.

Purutikkukärki

11,90 €

Ark´sin uutus on purutikkukärki, joka on liitettävissä z-vibeen. Kärkien paksuus noudattaa samaa kuin opt-välineissä olevat purutikkujen paksuudet. Tällä hetkellä varastossa on oransseja (arks kokomerkintä 1 ja 2) ja violetteja kärkiä (arks kokomerkintä 3 ja 4 sama kuin  opt kokomerkintä 4 ja 5).

Z-vibe spaatteli

11,90 €

Tätä lisäosaa voi käyttää kuten tavallista spaattelia. Voi toki myös laittaa vibran tärinä päälle ja antaa kielelle, laajemmalle alueelle stimulaatiota. Jos kaipaa vielä enemmän stimulaatiota voi valita spaattelin, jossa on yhdellä puolella isoja nystyjä ja toisella pieniä. OPT:n spaatteliharjoituksia voit tietenkin myös tehdä näillä kätevillä z-vibe kärjillä.

Pakkaukset ja muut

Säilytysrasia

11,90 €

Säilytysrasian avulla kannat kätevästi mukanasi asiakkaan/omat harjoitusvälineet. Säilytyslaatikossa voit säilyttää mitä haluat, minulla siinä on ollut aterimia, tusseja, z-vibe kaikkine osineen jne. Nyt korona-aikana on ollut erityisen kätevää kantaa eri asiakkaiden kanssa käytettäviä tuotteita eri laatikoissa. Laatikoita on useassa värissä.

Ark´s suunnittelema syömisen apuvälinepakkaus pienten lasten kuntoutukseen

159 €

Tähän pakkaukseen on koottu kaikki, mitä tarvitset pienten lasten syömisen kuntoutukseen ja harjoitteluun. Pakkaus sisältää:

 • 1 Baby Tetra-Bite (Turkoosi)
 • 1 Baby Grabber (Vaalean sininen)
 • 1 Nallepullo
 • 1 Z-Vibe® handle (royal blue)
 • 1 Mini kärki
 • 1 Hammasharjakärki
 • 1 Bite-n-Chew kärki (Sileä)
 • 1 Bite-n-Chew kärki (Nystyillä)
 • 1 Purentatuubikärki (Nystyillä)
 • 1 Preefer kärki
 • 1 Pehmeä lusikkakärki (Pieni)
 • 1 Kovempi lusikka nystyillä (Pieni)
 • 1 Hiirikärki
 • 3 varaparistoa
 • 1 läpinäkyvä säilytyslaatikko

Kaikki osat mahtuvat säilytyslaatikkoon, paitsi juomapullo.

Pakkauksen tavarat erikseen ostettuna noin 210€.

Ark´s suunnittelema syömisen apuvälinepakkaus lasten/aikuisten kuntoutukseen

159 €

Tähän pakkaukseen on koottu kaikki, mitä tarvitset lasten tai aikuisten syömisen kuntoutukseen ja harjoitteluun. Pakkaus sisältää:

 • 1 Grabber (Viininpunainen)
 • 1 Nystyllinen Grabber (punainen)
 • 1 Y-Chew XT (Turkoosi)
 • 1 Cip-Kup® pullopakkaus
 • 1 Z-Vibe® (sininen)
 • 1 Probe kärki
 • 1 Hammasharjakärki
 • 1 Bite-n-Chew kärki (Sileä)
 • 1 Bite-n-Chew kärki (Nystyillä)
 • 1 Purentatuubikärki (Nystyillä)
 • 1 Preefer kärki
 • 1 Sileä lusikkakärki (isompi)
 • 1 Kova nystyllinen lusikkakärki (isompi)
 • 3 varaparistoa
 • 1 läpinäkyvä säilytyslaatikko

Kaikki osat mahtuvat säilytyslaatikkoon, paitsi juomapullo.

Pakkauksen tavarat erikseen ostettuna noin 210€.

Pesupussi tiskikoneeseen

8,90 €

Z-viben pienet kärjet pysyvät tiskikoneessa turvassa pesupussissa. Pesupussia on saatavilla kahta kokoa; pienempi z-viben kärjille, isompi purutuubeille. Pakkauksessa kaksi pesupussia.

Kuvan tuotteet eivät sisälly hintaan.