Purukorut, purukynät ja purutikut

Ark:sin purukoru on kaulakoru, joka on turvallinen, puettava ja siisti ratkaisu henkilöille, joilla on pureskelun tarvetta.  Korun pureskelu voi rauhoittaa ja auttaa itsesäätelyssä stressaavissa tilanteissa. Se voi myös parantaa keskittymistä esimerkiksi läksyjen tekoon. Se on hyvä ja turvallinen vaihtoehto paitojen, kynien, sormien jne. pureskelulle. Korussa olevaa korunauhaa voi lyhentää tarpeen mukaan.

Varoitus: Nämä tuotteet eivät ole leluja. Korunauhaa ja sen lukkoa ei ole tarkoitettu pureskeltavaksi. Sisältää pieniä osia, jotka voivat aiheuttaa tukehtumisvaaran. Ei suositella alle 5-vuotiaille. Vaikka nämä pureskeluvälineet on valmistettu tukevasta materiaalista, ne eivät kestä mitä tahansa. Erittäin voimakas ja aggressiivinen pureskelu voi vahingoittaa käyttäjää ja korua. Käyttöä on suositeltava valvoa ja koru on syytä tarkistaa säännöllisesti kulumisen varalta.

Kaikki tuotteet sisältävät alv. 24 %.

Ark´s Brick Stick

19,90 €

Nyt saatavilla myös sinisenä, entistä kestävämpänä purukoruna (XXT extra extra tough).

Ark:n Brick Stick on palikan näköinen kaulakoru. Pitkän muodon ansiosta sillä yltää aina poskihampaisiin asti, joilla tulisikin pureskella. Korun päällysosassa nystyrät ovat isompia ja taustaosassa nystyrät ovat pienempiä ja niitä on tiheämmin. Tämä stimuloi tuntoaistia kahdella eri tavalla.

ARK: n Brick Stick ™ -koruja on eri sitkeystasoja. Punainen, läpikuultava pinkki ja läpikuultava vihreä ovat tarkoitettuja lempeään pureskeluun (standard). Vihreä ja läpikuultava sininen (XT, extra tough) ovat kovempia ja kiinteämpiä kuin punainen.  Sininen on extra, extra kova (XXT) ja kestää hyvin voimakasta pureskelua. Huomaa, että osa käyttäjistä innostuu jyystämään nystyjä hampaillaan irti, jolloin tasainen, ilman nystyjä oleva koru, voi olla parempi ratkaisu. Kaikkia brick stick koruja saa ilman nystyjä; punainen (standard), turkoosi (kova), tumman vihreä (extra kova).

Korunauhaa voi lyhentää tarpeen mukaan.

Katso tarkat tiedot

Koru on suunniteltu, valmistettu ja koottu Yhdysvalloissa ARK Therapeuticsin toimesta. Korut ovat FDA ja CE –hyväksyttyjä. Ne EIVÄT sisällä lyijyä, ftalaatteja, PVC:tä, BPA:ta tai lateksia. Koru on kooltaan 6,35cm pitkä ja 1,5cm leveä. Paksuudeltaan se on myös n. 1,5cm.

Ark´s dinokoru

19,90 €

Tämä T-Rexin kaveri on dinofanien suosikki. Tämä on hyvä koru, jos haluaa pureskella etu tai sivuhampailla. Tällä hetkellä saatavana punaisena, joka on tarkoitettu lempeään pureskeluun, turkoosina, joka sietää kovempaa pureskelua (XT, extra tough) ja oranssina todella kovana (XXT, extra extra tough).

Ark´s Saber tooth

19,90 €

Torahammas, hain hammas tai miksi sitä nyt haluaa kutsua on Brick stickin kaltainen purukoru. Se on noin 1cm paksuinen, 6,5cm pituinen ja 2,5cm levyinen kovaakin pureskelua kestävä koru. Vihreä torahammas kestää kovaa pureskelua (XT). Sininen  on extra kovaa (XXT) ja kestävää materiaalia, punainen on pehmeämpi (standard) mutta silti sitkeä ja pureskelua kestävää materiaalia.

Ark´s Krypto-Bite

17,90 €

Kaunis purukoru, jota on tällä hetkellä saatavilla pehmeämpänä punaisena tai läpinäkyvänä vihreänä (standard), kovempana mustana tai läpinäkyvänä harmaana (XT medium) ja tosi kovana tumman vihreänä (XXT).

 

Ark Mega Bite Saber purutikku/kaulakoru

19,90 €

Ark:n Mega Bite Saber on hyvin samanlainen kuin alkuperäinen Bite Saber kaulakoru, mutta se on paljon isompi, laajempi ja paksumpi.

  • Pituus: 14,7cm
  • Halkaisija: 1,14 – 1,39cm

Painaa noin kaksikertaa enemmän kuin tavallinen Bite Saber, eli on hyvä vahvemmille pureskelijoille tai henkilöille, jotka kaipaavat isompaa purutikkua. Toisessa päässä on reikä kaulanauhaa varten. Kaulanauha ostettavissa erikseen.

Saatavilla kolmea eri vahvuutta. Punainen on pehmein (standard), vihreä on kovempi (XT) ja sininen on kovin (XXT)

Jäätelöpurukoru

19,90 €

Tässä purukorussa on monta erilaista pintaa tuntoaistin avulla tutkittavaksi. Saatavissa kolmea kovuutta; punainen standardikovuus (pehmeä), vihreä medium kova (XT, extra tough) ja sininen todella kova (XXT extra extra tough).

Robootti purukoru

19,90 €

Hassun hauska robokoru tuo helpotusta heille, jotka haluavat pureskella etenkin etuhampailla. Robokorussa riittää sensorisessa mielessä tutkittavaa. Leveän muotonsa takia roboottikoru voi tuntua kovemmalta kuin ohuempien mallien korut. Jos henkilö on esimerkiksi aiemmin pureskellut mediumkovuista (XT) kryptokorua, hän saattaa pitää astetta pehemämmästä robokorusta (standardi kovuus). Roboottikorun pituus on 6,5cm, leveys 4cm ja paksuus 1,2cm. Myynnissä keltainen ja punainen (standardi kovuus), limen vihreä (medium kova XT) ja erittäin kova sininen (XXT).

Ark´s ontto tuubikoru

17,90 €

Tämä ulkonäöltään hieman vanhemmille lapsille, teineille ja aikuisille suunniteltu ontto purutuubi antaa mukavasti periksi. Saatavissa kolmea vahvuutta: musta standardi kovuus, harmaa kovempi (XT-kova) ja todella kova tumman harmaa (XXT-kova). Pituus on n. 5,59 cm ja halkaisija on n. 1,19cm. Tuubiosa yltää hyvin takahampaille asti. Kaulassa aina mukana kulkeva huomaamattomampi purutuubi on hyvä laittaa suuhun aina kun levottomuus iskee tai keskittymistä vaaditaan – turha liikehdintä, hermostuneisuus voidaan ohjata pureskeluun ja hihat, kaula-aukot tai muut suuhun helposti eksyvät asiat säästyvät ehjinä.

Purukynä

9,90 €

Pureskeletko kynän päätä kun mietit asioita? Helpottaisiko kynän pureskelu keskittymistä? Arksin kynää saa pureskella. Katso tarkemmat kuvat ja tiedot lisätiedoista.

Katso tarkat tiedot

Läpikuultavan vihreä, Brick stick pää (standardi kovuus).

Krypto-malli; läpinäkyvä pinkki (standard), vihreä (XT-medium), läpinäkyvä sininen (XT-medium)
Pyöreä Saber: pehmeä punainen (standard), läpikuultava sininen (XT) ja todella kova (XXT) tumman vihreä.

Ark´s Bite Block - purutikku

26,90 €

Näillä Ark:n purutikuilla harjoitellaan leuan vakautta ja voimaa. Purutikkuja saa ostaa erikseen tai kolmen tikun paketissa. Purutikuissa molemmat päät ovat eri paksuiset. Eri paksuisilla tikuilla harjoitellaan puheessa ja syömisessä tarvittavia leuan avausasteita. Ilman kykyä avata suuta eri asteille, puheesta tulee hyvin epäselvää, esim. kokeile sanoa ”aa” ja kokeile sanoa ”ee”. Huomasitko, miten eri asteisesti suusi oli auki? Jos leuka pysyy staattisesti paikallaan ja suu on koko ajan lähes kiinni, puheesta on selvästi vaikeampaa saada selvää, kuin jos leuka liikkuu sujuvasti eri avausasteesta toiseen.  Tämä helpottaa myös syömistä.

  • Oranssit varret ovat paksuudeltaan 3mm ja 5mm (merkinnät varressa 1 ja 2, vastaa OPT purutikkuja 2 ja 3)
  • Liilan varret ovat 7mm ja 1cm (merkinnät varressa 3 ja 4, OPT purutikkuja 4 ja 5)
  • Turkoosin varret ovat 1,2cm ja 1,5cm (merkinnät varressa 5 ja 6, OPT purutikkuja 6 ja 7)

Leuan liikkeiden tulee olla koordinoituja ja molemminpuolisesti on oltava riittävästi voimaa, jotta leuka ei myöskään liuú sivusuunnassa puhumisen aikana.

Ark´s bite blocks purutikku

9,90 €

Purutikulla harjoitetaan leuan vakautta ja voimaa. Aina ei tarvita kaikkia kuutta kokoa, joskus tarvitaan vain pienintä kokoa tai keskikokoa. Tämän takia tikkuja voidaan myös ostaa erikseen.

  • Oranssit varret ovat paksuudeltaan 3mm ja 5mm (merkinnät varressa 1 ja 2, vastaa OPT purutikkuja 2 ja 3)
  • Liilan varret ovat 7mm ja 1cm (merkinnät varressa 3 ja 4, OPT purutikkuja 4 ja 5)
  • Turkoosin varret ovat 1,2cm ja 1,5cm (merkinnät varressa 5 ja 6, OPT purutikkuja 6 ja 7)

Kaulanauha

6 €

Joskus kaulanauha voi mennä rikki tai sitten haluat ehkä laittaa purutuubin (grabberin tai chewy tuben) kaulakoruksi, jotta käyttäjä ei hukkaisi sitä. Tällöin voi olla hyvä ostaa ylimääräinen kaulakoru. Kaulakorut myydään kahden kappaleen pusseissa (2kpl = 6€).