Purutuubit

Chewy Tubes – Purutuubit

Huom! Brexitin ja uusien CE-merkintä määräysten vuoksi chewy tubit saattavat postua valikoimasta kesän-syksyn aikana!

Chewy Tubes-purutuubiharjoitteilla pyritään kehittämään oraalimotorisia toimintoja, pureskelua, turvallista nielemistapaa ja suuhygieniaa (syljen hallintaa). Chewy tubesit ovat T-kirjaimen muotoisia. Puheterapeutit voivat käyttää purutuubeja lasten kanssa, jotka tarvitsevat tukea oraalimotorisessa kehityksessä. Niitä voidaan myös käyttää vähentämään suun yliherkkyyttä. Lapset, jotka hakevat suun ylimääräistä proprioseptistä stimulaatiota voivat myös hyötyä purutuubin pureskelusta. Purutuubeja pystytään myös käyttämään leikkauksesta, vammasta tai aivoverenkiertohäiriöstä toipuvien potilaiden kuntoutuksessa (esim. potilaiden kanssa, jotka ovat siirtymässä sosemaisesta ruokakoostumuksesta pehmeärakenteiseen). Purutuubit eivät sisällä latexia, lyijyä, pvc:tä tai ftalaatteja.Chewy Tubeissa on CE merkintä.

Kaikki tuotteet sisältävät alv. 24 %.

Chewy Tube - Purutuubi

12,40 €

Keltaisessa purutuubissa on kapea runko. Sitä voidaan käyttää pienillä lapsilla, joilla on pieni suu ja leuka tai aikuisilla, joilla suu ei aukea kovinkaan paljoa. Käytetään mm. OPT-terapiamenetelmässä.

Punainen purutuubi on rungoltaan leveämpi kuin keltainen ja se on hieman kovempi. Käytetään usein OPT-terapian pureskeluharjoituksissa.

Vihreä nystyrällinen purutuubi. On kehitetty lisäämään sensorista aistimusta rungossa olevien nystyjen avulla. Vihreä purutuubi on hieman kovempi kuin punainen ja keltainen ja sen runko on paksumpi.

 

Super Chewy Tube

12,40 €

Super Chewy Tube vihreä ja punainen ovat umpinaisia ja antavat näin ollen suuremman vastuksen kuin muut Chewy Tubet. Kädensijan muotoilun ansiosta siitä saa helposti otteen. Vihreässä runko on sileä, punaisessa on nystyjä.

P ja Q

11,90 €

Vauvoille suunnitellut P ja Q purutuubit ovat joustavia ja antavat sopivan puruvastuksen. Pakkauksessa on kaksi purutuubia P ja Q. Muodon ansiosta vauvan on helppo pitää niitä kädessään.

Ark´s Grabber – purutuubit

Grabberit ovat P:n muotoisia. Grabber sai alkunsa, kun puheterapeutti Debbie Lowsky tapasi asiakkaan, joka laittoi suuhunsa ja pureskeli kaikenlaisia ei-syötäviä tavaroita, kuten esimerkiksi koiran leluja ja vaatteita. Grabberit ovat kestäviä ja valmistuksessa ei ole käytetty lyijyä, pftalaatteja, PVC:tä, BPA:ta tai latexia. Ne on valmistettu Yhdysvalloissa ja niissä on sekä FDA että CE-hyväksyntämerkit. Verrattuna Chewy Tubes purutuubeihin Grabberit tuntuvat hieman erilaiselta kädessä (ja suussa), ovat umpinaisia kauttaaltaan, hieman kestävämpiä ja hieman isompia. Grabbereissa on myös enemmän vaihtoehtoja. Grabberit voidaan pestä käsin tai tiskikoneessa. Kestävät myös keittämisen.

Kysymyksiä? Katso valmistajan antamat englannin kieliset vastaukset tavallisimpiin kysymyksiin alla olevasta linkistä.

FAQs Chew Tools

ARK:n Grabber® P -purutuubi

14 €

ARK:n Grabber® P -purutuubi on samanlainen kuin alkuperäinen Grabber, mutta varsi on ontto eikä kiinteä. Putkimainen varsi on täydellinen henkilöille, jotka haluavat purutuubinsa luhistuvan kasaan tai joiden voima ei vielä riitä kiinteävartiseen Grabberiin. Käytä Grabberiä suun pureskelun harjoittamiseen ilman tukehtumisvaaraa, leuan vakauden kehittämiseen sekä oraalimotoristen lihasten harjoittelemiseen.

Putken sisään voi laittaa ruokaa, jotta pureskeluharjoittelusta tulee todenmukaisempaa syömisen harjoittelua. Putken puhdistamiseen tällöin kuitenkin kiinnitettävä huomiota.

Koska ontto putki tarjoaa vähemmän vastusta kuin kiinteät alkuperäiset Grabbersit, tämä on loistava purutuubi henkilöille, joilla on hyvin rajallinen voima leuassa.

Kuten kaikki ARK-purutuubit, onttoa Grabberia on saatavana kolmella värikoodatulla sitkeysasteella:

  • Vakio/standard – Tämä on pehmein taso, jota suositellaan kevyesti pureskeleville ja/tai henkilöille, joiden leuan voima on hyvin rajallinen.
  • XT / Medium  – Tämä on keskitaso, jota kutsumme XT:ksi (”Xtra Tough”). Se on kiinteämpi, mutta silti melko sitkeä.
  • XXT / Erittäin kova – Tämä on kovin taso, jota kutsumme XXT:ksi (”Xtra Xtra Tough”). Tämä taso antaa leualle eniten vastusta/palautetta.

Tärkeä huomautus: koska purutuubi on ontto, sen varsi tuntuu paljon pehmeämmältä kuin muut samalla tasolla olevat ARK-purutuubit

Ark´s Grabber

14 €

Ark´s Original Grabber on viininpunainen ja kohtalaisen pehmeä. Täydellinen purutuubi henkilöille, joiden puruvoima on rajoittunut tai tarve pureskella jotakin lempeästi.

Ark´s Grabber vihreä on kovempi kuin viininpunainen ja sopii henkilöille, joilla on tarve pureskella jotakin kohtalaisen kovaa.

Viininpunaista ja vihreää Grabberiä käytetään OPT-terapiamenetelmässä.

Ark´s Grabber sininen. Extra Extra kova. Tämän kovempaa mutta silti purtavaa tuubia ei löydy. Tarkoitettu todella voimakkaaseen pureskeluun, tyypillisesti henkilöille, jotka tarvitsevat voimakasta pureskeluaistimusta esimerkiksi rauhoittuakseen.

Ark´s Grabber viininpunainen nystyillä. Tässä tuubissa on monenlaisia erilaisia pintoja, mm. sileä pinta, pinta, jossa on suorakaiteenmuotoisia nystyjä ja pinta jossa on palloja. Nystyt antavat erilaista sensorista aistimusta ja niiden ansiosta esimerkiksi hedelmäsose pysyy paremmin tuubissa, mikäli haluaa harjoitella pureskelua soseen kera. Grabberia nystyillä löytyy myös vihreänä, eli kovempana purutuubina.

Ark´s Y-Chew

13 €

Ark´s Y-Chew sininen on valmistettu samasta pehmeästä materiaalista kuin viininpunainen Grabber. Tässä on kolme ulottuvuutta, eli kolme erilaista ärsykettä. Tuubilla voi harjoitella pureskelua, syömistä, tarjota asiakkaalle, joka puree vaatteita, sormia tms.

Ark´s Y-chew vihreä on valmistettu samasta extra kestävästä materiaalista kuin siniset Grabberit. Kolme ulottuvuutta tarjoaa kolmea eri ärsykettä ja voidaan käyttää esim. vähentämään suun sensorista yliherkkyyttä.

Ark´s Y-chew oranssi on extra extra kova ja kestää todella kovaa pureskelua. Vahdi kuitenkin, että käyttäjä ei innostu jyystämään nystyjä irti, koska jossakin vaiheessa ne kyllä sitten irtoavat.

Ark´s Baby Grabber

10,90 €

ARK:n Baby Grabber® on suunniteltu rauhoittamaan vauvoja. Noin 5-6 kuukauden ikäiset vauvat alkavat tutkimaan maailmaa suullaan ja pureskelemaan kaikkea vahvistaakseen suun, huulten, kielen ja leuan lihaksia. Tämä suulla tutkiminen valmistaa vauvaa syömään kiinteää ruokaa ja kehittää myöhempää puheen tuottoa. Pehmeä ja kova, Baby Grabber® on turvallinen purulelu näiden taitojen kehittämiseksi. Se voi myös auttaa vauvaa siirtymään sosemaisesta ruoasta kiinteämpään ruokaan tai rauhoittaa hampaiden puhkeamisen aikana. Kaikkia Grabber®in pintoja voi pureskella. Ei suositella aggressiiviseen pureskeluun.

Vaaleansininen Baby Grabber on pehmeä. Vihreä Baby Grabber on kiinteämpi mutta silti joustava. Keltaisessa Baby grabberissa on nystyjä ja se on pehmeä.

ARK: n Baby Grabberia suositellaan lapsille, jotka ovat alle 2 ja puoli vuotta. Sen jälkeen lapset voivat siirtyä tavallisiin Grabbereihin tai Y-Chew purutuubeihin.

Varoitus: vaikka nämä puremisvälineet ovat tukevia ja kestäviä, purutuubi voi myös tuhoutua. Valvo lasta, ole aina varovainen ja vaihda purutuubi tarvittaessa, kun siinä näkyy kulumia.

Katso tarkat tiedot

ARK valmistaa Grabber® purutuubit Yhdysvalloissa! Se on lääketieteellisestä materiaalista valmistettu, FDA: n vaatimusten mukainen eikä sisällä lyijyä, ftalaatteja, PVC: tä, BPA: ta tai lateksia.

Tips & Techniques for the Grabber family

14,20 €

Grabbereiden suunnittelijan, puheterapeutti Debbie Lowskyn ideoita terapiaan.

Taikasauva purutuubi

15 €

Ihana taikasauva kaikille taikureille ja keijuille. Taikasauva on 15 cm pitkä ja 5 cm leveä. Tällä hetkellä sitä on saatavilla standardi kovuisena, eli se on tarkoitettu pehmeään pureskeluun. Kahvaosassa on reikä, joten siihen voi pujottaa kaulanauhan, jolloin taikasuvasta tuleekin purukoru. Tähti osa on kovempi kuin kahva. Mikäli tarvitset kovempaa taikasauvaa, ota yhteyttä.

Ark´s Tetra-Bite

16,90 €

ARK: n Tetra-Biteen ™ on pakattu paljon ominaisuuksia. Tetra-Bitessä on 4 erilaista pintaa, joiden tutkimiseen ei heti kyllästy. Pyöreitä ja siksak -nytstyjä, raitoja ja viivoja – aistinhakuisen unelmapurutuubi. Jokainen uloke on riittävän pitkä, se ulottuu takahampaisiin.

Tetra-Bite ™ purutuubia voi paitsi pureskella myös pyöritellä sormessa niin kuin fidget-spinneriä! Laita sormi reikään ja pyöritä.

Saatavissa pehmeämpänä punaisena (standardi), kovempana limen vihreänä (XT medium) ja tosi kovana sinisenä (XXT).

Iso Grabber

14,90 €

Iso Grabber on isompi kuin tavallinen grabber, joten nuori tai aikuinen saa siitä helmpommin tukevan otteen. Voidaan käyttää tavallisen Grabberin tapaan tai esimerkiksi tyydyttämään purekskelun tarvetta henkilöillä, joilla on ravintoliuosnappi (peg). Saatavana punaisena standardikovana, kovempana vihreänä ja todella kovana sinisenä.

Baby Tetra-Bite

14,90 €

Pienille, alle 2-vuotiaille suunniteltuun ARK: n Tetra-Biteen ™ on pakattu samoja ominaisuuksia, kuin vanhempien lasten vastaavaan tuotteeseen. Tetra-Bitessä on 4 erilaista pintaa, joiden tutkimiseen ei heti kyllästy. Pyöreitä ja siksak -nytstyjä, raitoja ja viivoja – aistinhakuisen unelmapurutuubi. Jokainen uloke on riittävän pitkä, se ulottuu takahampaisiin.

Tällä hetkellä saatavilla turkoosina, joka on pehmeä.

Pesupussi tiskikoneeseen

8,90 €

Pesupussien avulla oraalimotoriikan apuvälineet pysyvät turvassa tiskikoneessa. Pienempään pussiin on kätevä laittaa z-viben erilaisia kärkiä. Isompaan pussiin mahtuvat purutuubit. Myydään kahden pussin pakkauksissa.